Logo AIVD
Vzdělávací kurz

Online vzdělávací kurz: Šablony III – proč a jak v roce 2020/2021

Nejčastější chyby v neinvestičních dotacích pro školy a jejich řešení

Termín: 11. 11. 2020 - 6. 12. 2020
Místo konání: Online – živý přenos

Online vzdělávací kurz: Šablony III – proč a jak v roce 2020/2021

Zoufale sháníte finance na asistenta pedagoga či školního psychologa? Teď máte jedinečnou příležitost. Konečně spatřily světlo světa Šablony III. Kdo chce se žádostí uspět, nesmí otálet, protože na všechny se nedostane. Specialista na školské dotace vás na vzdělávacím kurzu zasvětí do celého procesu od podání žádosti po úspěšné zakončení projektu. Naučte se v něm chodit jistým krokem, vyplatí se to!

6 490 

bez DPH a expedičních nákladů.

Na toto školení již není možné se objednat. V případě Vašeho zájmu o další konání, kontaktujte náš zákaznický servis. Děkujeme.


 

Cíl online vzdělávacího kurzu:

Nová dotační výzva je tu a na vás se nahrne hromada práce s nejistým výsledkem? Jste na to všechno sami, nemáte dostatek zkušeností? Nebaví vás to a ztrácíte s dotacemi spoustu drahocenného času? Náš kurz Šablony III – proč a jak v roce 2020 z vás udělá profesionála, který má dotační řízení ve školství v malíčku. Ve světě dotačních programů a výzev budete jako doma. Po absolvování kurzu raketově vzrostou vaše šance s předkládanou žádostí uspět a dotaci čerpat. Vyvarujete se nejčastějších chyb a poradíte si s náročnými problémy v jednotlivých etapách. Vše si vyzkoušíte prakticky, budeme se vám věnovat individuálně, a zároveň můžete čerpat ze zkušeností ostatních účastníků.

Podívejte se na detailní program vzdělávacího kurzu.

Přínosy vzdělávacího kurzu:

  • Osvojíte si důležité praktické dovednosti pro celý proces: od úspěšného podání žádosti, přes čerpání dotace po finální kontrolu.
  • Nabudete jistotu, že postupujete správně. Po celou dobu  kurzu je vám lektor k dispozici s odbornými konzultacemi.
  • Podání žádostí o dotaci se pro vás stane rutinou, kterou zvládnete rychle a bez stresu.
  • Zdokonalíte se v praktickém ovládání prostředí Šablon III.
  • Vyvarujete se nejčastějších chyb, které maří snahy žadatelů o dotaci, případně jsou důvodem k vrácení dotace.
  • Nově nabyté znalosti si ověříte v interaktivním online testu.
  • Kurz je dlouhodobý, ale časově nenáročný: online setkání můžete zhlédnout i ze záznamu, studujete podle svých časových možností. 

Komu je vzdělávací kurz určen:

Vzdělávací kurz Šablony III – proč a jak v roce 2020/2021 je určen těm pracovníkům, kteří mají vedle své každodenní činnosti ve škole na starosti zpracování žádostí o dotace a vedení dotačních projektů. Přínosný bude pro ředitele a hospodářky školy v rolích finančních manažerů. Cílovou skupinou jsou mateřské a základní školy z celé republiky (obsah bude přizpůsoben možnostem účastníků). Výhodou, ne však podmínkou pro účast jsou dosavadní zkušenosti s neinvestičními dotačními projekty. Kurz zvládne i začátečník.

Další informace:

Účastníci kurzu, kteří úspěšně složí závěrečný test, obdrží OSVĚDČENÍ. V ceně kurzu jsou výukové materiály v elektronické podobě.

Podrobný program online vzdělávacího kurzu

Školení zahrnuje prezenční či online setkání ve dvou modulech, odbornou poradnu a závěrečný kontrolní test:

1. MODUL: Online setkání 11. 11. 2020 9,00–13,00 hod.

  • Šablony III – nové příležitosti pro MŠ a ZŠ v roce 2020
  • Operační programy a zjednodušené projekty – kdo je nabízí a v čem se liší?
  • Jak úspěšně sepsat projektovou žádost – nejčastější chyby a tipy pro Vás
  • Jak se zorientovat v systému ISKP a IS ESF
  • Jak řešit nejčastější problémy před, během i po realizaci?

2. MODUL: Online setkání 25. 11. 2020 13,00–14,30 hod.

  • Názorná ukázka sestavení žádosti o Šablony III
  • Podle čeho nově nastavovat indikátory a které indikátory jsou sankcionované?
  • Od kdy realizovat a jak počítat s platbou? (od podání k získání smlouvy o dotaci)
  • Žádosti o změnu – s čím lze v rámci projektu hýbat?

3. Závěrečný kontrolní test

Ověřte své nově nabyté znalosti v online interaktivním testu. Otázky budou zpřístupněny po skončení prvního modulu. Termín pro vypracování testu k získání certifikátu je 6. 12. 2020.

Marek Třeštík

Marek Třeštík je projektovým manažerem a zkušeným lektorem školských dotačních programů. Jeho hlavní pracovní náplní v Evropské rozvojové agentuře je příprava projektových žádostí a administrace projektů z českých operačních programů, zejména z OP Výzkum, vývoj a vzdělávání a OP Zaměstnanost. Také se podílí na přípravě a realizaci projektů v rámci programu Erasmus+ a dalších mezinárodních programů.

Online – živý přenos

Místo konání:

Živé vysílání je interaktivní online seminář, jehož přenos budete sledovat na svém PC, notebooku nebo tabletu - pohodlně ve vaší kanceláři nebo doma bez nutnosti jakéhokoli dojíždění. A nejen to. Budete moci klást lektorovi i své otázky. Je to technicky velmi jednoduché – informace, jak se připojit, obdržíte včas od našeho zákaznického servisu e-mailem.


Také doporučujeme